Nilan comfort 300 manual og opsætning af aggregat

- kategorier : Indeklima og ventilation

Gør det selv-installation af Nilan Comfort 300-aggregatet behøver ikke at være svært. Her på siden har vi samlet et par tips og tricks, som du ikke nødvendigvis finder i manualen.


Inden du går i gang med at installere dit Nilan Comfort 300-aggregat, anbefaler vi naturligvis, at du læser manualen grundigt. Der følger en manual med selve aggregatet, men du kan også finde de komplette manualer til Nilan Comfort 300 her:

Nilan Comfort CT 300 manualNilan Comfort 300 LR manual:

Tips og tricks til gør det selv-installation af Nilan Comfort 300

Find dig en gør det selv-medhjælper

Mange gør det selv-opgaver bliver sjovere, når man ikke gør det helt selv. Dette er en af den slags opgaver. Nilan Comfort 300-aggregatet vejer nemlig omkring 45 kg, og det svært at håndtere ene mand (m/k). Det er derfor en god idé at være 2 personer til at få aggregatet ind på plads – især når det er på et loft eller andre steder, hvor det kan knibe med pladsen og/eller tilgængeligheden.

Lav en god platform til aggregatet

Hvis du installerer dit Nilan Comfort 300-aggregat på loftet, så sørg for at lave en god platform til aggregatet. Den kan du fx bygge i krydsfinér.


Placér dit Nilan Comfort 300-aggregat med omtanke


I forhold til placeringen af aggregatet er det desuden vigtigt, at du tager højde for, at du skal kunne servicere det. Derudover skal du sikre, at udgangen til kondensafløbet på dit Nilan Comfort 300 er placeret, sådan at det er nemt at tilslutte en vandlås.


Husk vibrationsdæmpere

Husk at få 4 stk. grønne vibrationsdæmpere under aggregatet, så der ikke overføres vibrationer gennem konstruktionen.
Og hvad med en forlængerledning?
Ledningen til aggregatet er kun 1,5 meter, så hvis styringen skal placeres længere væk end dette, skal du huske at tilkøbe en forlængerledning.

Start med lyddæmperne

Når dit Nilan Comfort 300-aggregat er rigtigt placeret, og der er adgang til det hele, bør du sætte lyddæmpere på omgående og dobbelttjekke, at de er sat godt fast, før du påbegynder din rørinstallation.
Installationsguide fortsat – for rørføring på loft

  • Inden du påbegynder rørføringen, kan du med fordel bore alle hullerne i loftet eller væggen. Derefter sætter du en stump rør op, som bliver fastsat på forskallingen med en rørholder. Dette giver et godt overblik, når du er på loftet.
  • Nu kan du så køre de to hovedledninger ud gennem huset og reducere ned i rørstørrelse, der hvor det er angivet på tegningen.
  • Herefter kan du lave de stik, som skal gå ud til hvert rørstykke/ventil. Hvis du ikke anvender påstik, skal du naturligvis tilføje t-stykker de rigtige steder på hovedlinjen.
  • Nu kan du montere en streng ud til hvert rørstykke/ventil. Husk at placere "samtale-lyddæmperen” så tæt på ventilen som muligt. Placeringen kan være både vandret og lodret.
  • Afkast og indtag kan føres ud til riste eller taghætter. Taghætter er ofte isoleret, og du har i så fald ikke brug for en lyddæmper på Nilan Comfort 300-aggregatet. Anvender du derimod riste i gavlen, anbefaler vi altid lyddæmpning, så du undgår udvendig støj.
  • Rør føres op til riste eller taghætter. Standard GRY-riste kan skrues ind i rammen.
  • Når ventilerne skal sættes op, fjerner du rammen og sætter den op i røret. Der skrues 2 stk. selvskærende ventilationsskruer ind i hver side i toppen af rammen, så ventilen stadig kan drejes op i rammen. Vigtig! Husk, at rammen altid skal være plan med undersiden af loftet, så den kan skrues helt tæt op.
  • VVS'er sætter kondensafløb til. Nogle ting må du ikke gøre selv, selv om det kan være fristende, og du lige ved, hvordan man gør.

Opstart af dit Nilan Comfort 300-aggregat

Nu mangler du sådan set blot at starte aggregatet op og indregulere ventilerne, så du får den optimale drift ud af din nye ventilationsløsning.

God fornøjelse med projektet.

Køb en komplet ventilationspakke og få det hele med

Hvis du har mod på at gøre det selv, så tilbyder vi nogle komplette gør det selv-pakker, som indeholder færdige løsninger til ventilation med Nilan Comfort 300 derhjemme. Vi kan også lave en 100 % tilpasset løsning til dit hjem og dine behov.
Se vores komplette ventilationspakker her.

Vi tegner og fortæller

Du kan bruge vores komplette ventilationsløsninger til villaer i forbindelse med såvel nybyggeri som renovering. I begge tilfælde udarbejder vi gerne en skitsetegning baseret på planløsningen i den villa, hvor ventilationsløsningen skal installeres. Tegningen er en rettesnor, der skal sikre, at du får den rigtige luftmængde ind i de pågældende rum.

tilsvarende indlæg

Del indhold

Tilføj en kommentar

 (med https://)